Geplaatst op

Je studentenhuisje waar je maar wilt!

Wat is het?

Ideaal toch? Dat is het eerste wat in me opkwam toen ik het nieuwe concept van de Poolse Hugon Kowalski las. Hij werkt voor de Poolse firma H3AR architecture and design. Dit ontwerp van een “instant house” was de inzending voor een ontwerpwedstrijd voor internationale studenten in Milaan. Het thema van deze wedstrijd was het ontwerpen van een tijdelijk woonunit voor studenten die een grote behoefte hebben om vaak op verschillende plekken te wonen en op een snelle manier hun woning willen verplaatsen.

De woning bestaat uit betonnen cilinders. Dit beton is gemaakt van styrofoam: lichtgewicht polystyreen hardschuim dat ook vaak wordt gebruikt in de schoolkantines om soep en koffie in te serveren, het maakt het beton 12 keer lichter en is daarom gemakkelijker te produceren en te transporteren.

Waarom is het cool?

Studenten gaan steeds verder weg studeren. Maar ook op een hoger niveau. Ze komen vaak op campussen terecht of studentenflats. Deze zijn in sommige steden erg duur en studenten kunnen dit vaak niet betalen omdat hun budget vaker besteedt wordt aan kleding en gadgets. Het huren van deze woonunits speelt in op het uitgavepatroon en woonwensen van studenten. Ze hebben een breder uitgavenpatroon en willen overal dichtbij wonen: stad, universiteit, vrienden en openbaar vervoer. Een ander voordeel van deze woonunits is dat ze ontzettend gemakkelijk te verplaatsen zijn naar andere locaties binnen de campus of stad doordat ze zo licht zijn en gemakkelijk te demonteren zijn. Zo wordt er dus efficient omgegaan met de openbare ruimte, milieu en de vraag naar betaalbare huisvesting van studenten.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s