Geplaatst op

De gebraden Haantjes uithangen!

Ik ben nooit een echte fanatieke lezer geweest, althans vroeger op de basisschool. Wipneus en Pim waren mijn lievelingsboekjes en verder had ik zo’n abbo op die kindertijdschiften. Maar toen ik vanmorgen rond een uur of kwart over 8 bij de Bruna in Eindhoven binnen kwam zag ik het boek Haantjes van Kluun (Red. Raymond van de Klundert) liggen. Interessante cover met een nog interessanter innerlijk. Een boek dat op mijn lijf is geschreven.

In dit boek waar Kluun er lekker snel op los schrijft, wat ik overigens zeer waardeer, leest het boek zich zeer snel weg. Ik heb andere boeken van hem nooit gelezen. Ik weet het, het schijnt een doodzonde te zijn. De film heb ik ook niet gezien dus ik was benieuwd naar wat Kluun allemaal te bieden had. Na 3 bladzijdes had hij me al te pakken. De 2 reclamemannen Frenk en Stijn zijn met hun reclamebureau Merk in Uitvoering een fris en jong bureau met toch al een aantal grote namen die ze in de pocket hebben weten te slepen: Bijenkorf, Volkswagen en Holland Casino. “Grote accounts die het wel sexy vonden om hun grachtenpand te bezoeken.”

Alles speelt zich af in het jaar 1998 waar Nederland met penalties verliest van Brazilië en waar de vijfde editie van de Gay Games naar Amsterdam komen. En wat doe je als reclamebureau aan de Amsterdamse grachtengordel met zo’n groot internationaal sportevenement? Natuurlijk, geld aan verdienen. Dat laatste was bij nader inzien toch geen slim idee als twee hetero zijnde reclameventjes over de rug van homo’s flink veel winst te maken. Afin, er komt natuurlijk ook een knappe, zonnebankbruine en homoseksueel model om de hoek kijken met een werkelijk briljant idee. Zo eenvoudig dat het te geweldig voor woorden was. Althans dat dachten ze.

De hele homoscene wordt naar mijn mening voor die tijd goed beschreven, al weet ik er van die tijd erg weinig vanaf als 9 jarig jongetje uit een Limburgs gat. Haat en jalozie gaan een grote rol spelen, en Stijn laat zich zelfs verleiden door alle indrukken die er tijdens die Gay Games op hem af komen. Ik zeg ga het lezen, ik verklap jullie niet al te veel. Het is overigens prima literatuur voor Communicatie en Marketing studenten. Let wel: hoe het vooral NIET moet en waar je absoluut WEL rekening mee moet houden.

Have fun reading!

Advertenties

2 Reacties op “De gebraden Haantjes uithangen!

  1. Leuke recensie, je hebt me overgehaald, ik ga het lezen!

  2. Pharmf866

    Hello! gdgbefc interesting gdgbefc site!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s