Geplaatst op

What NOT to eat in 2011!

 Je kent ze wel, de goeroes die elk modeseizoen tot in kleinste accessoires vertellen wat absoluut niet kan, en wat ze zeker wel in je kast moet hebben. Maar hoe zit dat nu als we door de supermarkt lopen? Er staan wel eens productverkoopsters achter wokpannen en electrische oventjes nieuwe producten aan te prijzen maar zijn dat nu ook echt de nieuwste foodtrends? Is die fles prosecco nog wel geoorloofd op tafel? Hoe zit het met espresso? En kan die verse zwarte peper nog wel in 2011? What (not) to eat 2011 geeft de antwoorden. Aan de hand van de vijf windrichtingen – noord, oost, zuid, west & hart – biedt Marjan Ippel (zie artikel: Ontbijt is het nieuwe diner!?) een hapklaar overzicht van de belangrijkste invloedsferen in ons dagelijkse eten en drinken.Nu vielen er een aantal zaken op in dat boek wat ik toch met jullie wilde delen. Wat helemaal “IT” is in 2011 is de winterBBQ. Gezellig met zijn allen warm om de BBQ heen, warme chocomel. Vrienden en familie staan hierbij centraal, dat zie je ook dat het eten met de buren niets geks is. We zijn open en gastvrij. In vele Arabische landen is dat heel normaal om gewoon te blijven eten als je er toch bent. Die cultuur krijgen wij nu ook een beetje. Ik zie het trouwens bij ons al vaker terug, gewoon gezellig het bezoek dat je ’s middags hebt doortrekken naar het eten. Maar ook het winterBBQ zie ik nu al bij vrienden terug. Groot kampvuur, de BBQ erbij, whiskey en rum, lekker ouderwets gezellig toen de Vikingen dat ook deden.

En ik vond het een opluchting om te lezen dat de energydrank ook echt niet meer kan. Hoe het nieuwe damesdrankje “She” ook haar best doet nu, die marketingafdeling moet toch op een zeer slinkse manier dat drankje goed in de markt proberen te houden. In plaats van deze energydrankjes is het weer helemaal geoorloofd om thuisgemaakte softdrinks mee te nemen. Lekker een fles ranja en een fles spa rood en je kunt eindeloos en goedkoop softdrinks maken. Ze zijn nog gezonder ook dan de echte softdrinks. Wij doen dat al jaren thuis. Bij ons is de spa rood niet aan te slepen, en de jerrycans limonade van de Sligro vliegen je ook om de oren.

Dan zijn er altijd wel een paar uitzonderlijkheden die bij elkaar horen en je misschien niet kunt missen op je bord. Althans de restaurants, die nu vaker pop-up restaurants of undergroundrestaurants worden, zullen hun menukaart drastisch moeten aanpassen. Als je de volgende menukeuzes zou moeten schrappen, wat blijft er dan nog over?

Tig-gangendiner
Drie druppels saus
Kletskop van…
Lolly van…
Trio van…
Op een bedje van…
Surprisemenu

Het moet allemaal eenvoudig, duidelijk en simpel. Maar de gastvrijheid en service moet excellent zijn. Duurzaam, biologisch en ecologisch zijn de belangrijkste kenmerken. De producten komen van een eerlijke afkomst zoals zeeboerderijen, stadstuintjes (urban) maar ook het buitenland waar op een eerlijke manier wijn wordt geproduceerd.

Tot slot wilt iedereen weten wat de nieuwe trend binnen de koffie gaat worden. Nou, ikzelf stond er van te kijken, Senseo kan zijn pads terugvinden in de “NOT” lijst en de filterfabrikant kan zijn productie weer aanzwengelen. Lichtgebrande koffiebonen zullen de donkergebrande koffiebonen vervangen. De lattee’s en Lungo’s waren niet meer weg te denken op de koffiekaart maar die maken toch echt plaats voor filterkoffie.

Wil je zelf ook weten of je koelkast 2011 proof is. Check dan de site http://www.talkinfood.nl waar een aantal handige tips staan hoe jij je eetpatroon helemaal 2011 kunt maken.

Advertenties

3 Reacties op “What NOT to eat in 2011!

  1. Pingback: Tweets that mention What NOT to eat in 2011! « RaMonsterly -- Topsy.com

  2. Marianne Nieboer ⋅

    dus 2011 goed begonnen… Met een groep vrienden geBBQ in een tent aan het huis met toch wel een klein kacheltje (sst), muziekje op de achtergrond vanuit het “plastic”huis (parodie op het glazen).

  3. RaMonster ⋅

    Jaaa u bent 2011 proof!!! Leuke reactie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s