Geplaatst op

Ontbijt is het nieuwe diner!?

Om alvast een beetje vooruit te lopen op het nieuwe blok: “Food” ben ik geïnspireerd geraakt door Susanna Lampe, eigenaresse van Sapas in Amsterdam. Zij houden zich bezig met verantwoord drinken, en dan met de nadruk op verse biologische sappen. Eerlijke en pure sappen! Bezoek hen eens aan de Jan Pieter Heijestraat 133-135 in Amsterdam.

Marjan Ippel, Talkinfood, foodtrendwatcher, meldde op het symposium van de Food Academy van 7 februari dat het ontbijt het nieuwe dineren gaat worden. Dat klinkt erg interessant. Want hoe gaat deze trend zich ontwikkelen, hoe gaat dit in de Nederlandse keukens eruit zien en nog veel belangrijker, hoe gaan de supermarkten hierop inspelen?

In onze gehaaste samenleving waar iedereen in de trein, auto en fiets ontbijt, als je het al ontbijt kunt noemen, koffie en een cracker, moeten we onze mentaliteit echt gaan aanpassen. Wanneer hebben we nog tijd om uitgebreid te ontbijten. Normaal was dat de zondag, maar daar zie je tegenwoordig ook weer dat de jongens moeten voetballen, er snel boodschappen moeten worden gedaan omdat er doordeweeks geen tijd voor is en dan blijft er van die “ooh zo saaie zondag” niets meer over. Moeten werkgevers de werktijden gaan aanpassen, want zijn die werktijden van 8 tot 5 nog wel praktisch en realistisch?

Ontbijt wordt het nieuwe diner. Mensen streven naar een betere kwaliteit van leven, daar hoort ontbijten ook bij, misschien dat we ons prioriteiten dan toch gaan bijstellen de komende jaren, gezellig ontbijten met het gezin, in plaats van de wijn en prosecco bij het diner, goede kwalitatieve en duurzame koffie, puur en eerlijke sappen van Sapas, verschillende soorten brood en gezond en biologisch beleg. Verse eieren die je ’s ochtends uit je kippenren kunt halen, en een karaf verse warme melk van de lokale boer die ’s ochtends weer zijn ronde gaat doen in de buurt.

Dit wil wel zeggen dat die verse producten uit de buurt niet meer in een supermarkt worden gekocht. Hoe gaan de supermarkten hierop inspelen. Gaan ze ook een nog meer authentiekere uitstraling creëren, de Plus gaat hier al goed mee om maar moeten ze het nog meer gaan verpersoonlijken en verlandelijken? Gaat elke boer zijn eigen afdeling krijgen in de supermarkt? Waar zijn lieftallige vrouw voor je neus het verse fruit wast, het brood uit de oven haalt en de koeien melkt?

Er zijn nog veel nieuwe concepten omheen te bedenken om dit nieuwe ontbijten echt een trend te laten worden, of gaan we onze mentaliteit en leefwijze massaal aanpassen om bewust meer tijd te gaan creëren voor onszelf en ons gezin. Tot 9 uur is tijd voor onszelf en onze gezondheid, daarna komen de andere belangrijke zaken pas als werken, vergaderen en ondernemen.

Advertenties

2 Reacties op “Ontbijt is het nieuwe diner!?

  1. Pingback: Tweets that mention Ontbijt is het nieuwe diner!? « RaMonsterly -- Topsy.com

  2. Pingback: What NOT to eat in 2011! « RaMonsterly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s