Geplaatst op

Duurzaam drijven

Wat is het?

52 teams hebben met hun ontwerp voor een duurzame drijvende woning, meegedaan aan een segway race. Acht weken lang hebben studenten in samenwerking met architecten en ingenieurs gewerkt aan hun inzending. Op 14 april wordt de winnaar bekend gemaakt.

De opdracht was op basis van cradle- to – cradle gedachte een zelfvoorziendende drijvende woning te ontwerpen. Het moest van duurzame materialen zijn gebouwd, geen fossiele brandstoffen verbruiken maar toch van alle moderne gemakken voorzien zijn. En er moet een gezin van vier personen kunnen wonen. Het winnende ontwerp wordt gerealiseerd op een locatie in Oost- Watergraafsmeer te Amsterdam.

Waarom is het cool?

Het inspirerende hieraan vind ik dat niet alleen papier en kleding cradle to cradle wordt gebruikt maar nu ook al in de bouw van drijvende huizen. Maar ook worden studenten, de mensen van de toekomst, betrokken bij het nieuwe duurzaam ontwikkelen. We moeten gewoon meer gaan nadenken hoe we iets ontwerpen zodat we dit weer kunnen gebruiken.

Interessant aan het drijvend wonen met cradle to cradle gedachten is dat je eigenlijk alles van de natuur gebruikt om te wonen. Je woont al op het water, en je huis is daarbij nog eens zeer milieuvriendelijk.

Wat als straks alles in de toekomst wordt gebouwd en ontworpen met een cradle to cradle gedachten. Dan zorgen we er straks zelf voor dat ons klimaat misschien wel beter wordt. En we zelf niet het milieu vervuilen. Maar we moeten bij de kern beginnen. Want nu vervuilen we het in Oosterse landen omdat het daar goedkoop is, maar juist daar zullen we dan moeten beginnen.

Bron: architectenweb.nl, cradle to cradle.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s