Geplaatst op

De intocht van Sinterklaas.

Het inhalen van Sinterklaas is elk jaar een druk bezochte happening in elk dorp en elke stad! Duizenden kinderen die met papa, mama, opa, oma en de oppas wachten tot sinterklaas en zijn pieten van die boot afkomen, uit die trein stappen of tegenwoordig ook zeer populair, uit de helikopter stappen.

Eenmaal op het paard en de zakken vol met pepernoten, lopen sint en de pieten langs de hordes kinderen met allemaal leuke piet en sint mutsjes en mijters die ze allen hebben kunnen sparen bij de supermarkt! Want zeg nu eerlijk! Het is voor ouders toch veel makkelijker om het bij elkaar te sparen dan zelf gezellig met uw kind(eren) aan tafel een middag onder genot van speculaas en warme chocomel een eigen creatie te maken van de sint en piet mijters en mutsjes. In mijn tijd, wat nog niet zo gek lang geleden is, schreven onze ouders onze naam op onze mooie creatie. Waarom? Zo kon sint en piet vragen:” Ramon, ben jij lief geweest dit jaar?” Waarna ik shocking keek en dacht hoe weet hij wat mijn naam is!?

Dit jaren geleden allemaal tot in detail uitgewerkt belevenisconcept, om kinderen de ultieme beleving te laten ervaren is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend! Waar is die tijd gebleven van “gemütlich zusammen” de feestdagen voorbereiden en te vieren? Gelukkig zijn er ouders die wel nog weten wat ouderwetse gezelligheid en authenticiteit is! Deze ouders hebben wel een eigen mijter gemaakt met de naam van hun zoon of dochter erop. Zodat sinterklaas en zwarte piet bij jou zoon of dochter wel de naam kan noemen in die legendarische zin:”…[naam], ben jij lief geweest dit jaar?” Heerlijk om dan die verbaasde en jaloerse gezichten van de kinderen en ouders te zien die hun mutsjes en mijters gespaard hebben bij de lokale supermarkt!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s